Kerst, meer voor minder

Andrea van Fief 19-12-2022
29 keer bekeken 0 reacties

De één kan niet wachten tot het zover is, de ander wil dat het altijd zo'n feest is en weer een ander raakt ervan in de stress. Kerstmis!

Leven is het afgelopen jaar veel duurder geworden; soms heb je aan het eind van je inkomen nog een stuk maand over. Hoe moet dat nou met Kerst voor de deur? Eén van mijn leukere herinneringen aan Kerstmis gaan over een diner waar tomatensoep uit blik het hoofdgerecht vormde. Gevúlde tomatensoep, dat dan weer wel. Hieronder wat geldbesparende tips, ter lering en vermaak.

Kerstversiering?

Leef je uit met oude kerstkaarten, met acrylverf en glitters bewerkte eierdozen, groen uit de tuin. Samen aan de eettafel en knutselen maar. Ideeën vind je op Pinterest.

Cadeautjes?

Cadeautjes krijgen is leuk. Nog leuker is iets vanuit het hart te geven zoals:

  • Zelfgebakken koekjes in een mooie glazen pot
  • Een beschilderde bloempot
  • Een tegoedbon om op te passen (kinderen of huisdieren), planten of post verzorgen bij afwezigheid, boodschappen doen, ramen zemen (er is altijd wel wat te doen)
  • Kijk eens in de kringloopwinkel voor een mooi glas, vaas of een Engelse kop en schotel
  • Brei, haak of knutsel iets!

Diner?

Voor een gezamenlijk kerstdiner kun je afspreken dat de gasten zelf een gerecht(je) bereiden. Jij zorgt dan voor een mooi gedekte tafel en de drankjes. Geen wijn of sapjes? Een mooie karaf of fles water met een stukje citroen, munt of limoen staat feestelijk! Serveer het water in een mooi (wijn-) glas. Als voorgerecht is soep heerlijk. Serveer er uitgestoken vormpjes van brood bij.

Leuke tips en recepten vind je op www.bijstandsgerechten.nl

Tot slot: heb je geen gasten of gaat er iets mis? Gelukkig is er altijd wel een mooie film op de televisie.

Een mooi Kerstfeest voor iedereen!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen