Check je recht op toeslagen

Martine van Minters 11-05-2022
23 keer bekeken 0 reacties

Waarschijnlijk heb je de belastingaangifte ingevuld. Dit is dan ook gelijk het moment om te checken of je recht hebt op toeslagen, zoals huurtoeslag, zorgtoeslag, kindgebonden budget of kinderopvangtoeslag.

Bij het bepalen van het recht op toeslagen is het verzamelinkomen van belang. Wat iemands verzamelinkomen is, wordt uitgerekend in de belastingaangifte. Huurtoeslag, zorgtoeslag en kindgebonden budget voor het vorige jaar kun je nog tot 1 september aanvragen.

Ontvang je al een toeslag? Dan is het altijd goed om te controleren of de gegevens waar de Belastingdienst vanuit gaat nog kloppen. Dit is zeker ook van belang als er iets verandert in jouw leefsituatie, zoals bij gaan samenwonen, trouwen, echtscheiding of een overlijden. Een controle kan voorkomen dat iemand achteraf ontvangen toeslagen moet gaan terugbetalen, of misschien juist wel recht heeft op hogere toeslagen.

Proefberekening toeslagen

Door een proefberekening te maken op de website van de Belastingdienst kun je zelf controleren of en op hoeveel toeslag je recht hebt.

Laat geen geld liggen

Ook bij het bepalen van het recht op minimaregelingen is de hoogte van het inkomen van belang. Denk hierbij ook aan de tegemoetkoming meerkosten via Rogplus. De tegemoetkoming meerkosten over het vorige jaar kan nog tot 1 juni dit jaar worden aangevraagd.

Toeslagenservicepunt

Heb je meer hulp nodig bij het aanvragen of wijzigen van de toeslagen, dan kan je ook terecht bij de Sociaal Raadslieden van Minters. De Sociaal Raadslieden zijn door de Belastingdienst aangewezen als officieel Toeslagenservicepunt en je kan hier gratis met alle vragen over de toeslagen terecht.

Inwoners uit Vlaardingen en Maassluis kunnen elke werkdag tussen 11.00 en 13.00 uur bellen naar 010-4351022 voor het maken van een afspraak bij het Toeslagenservicepunt.
Voor inwoners uit Schiedam loopt de hulpverlening via de Wijkondersteuningsteams in Schiedam (bereikbaar via 010-7541515).

Vraag gerust om verdere informatie!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen