Boodschappen duurder?

Tanja van Fief 17-06-2020
15 keer bekeken 0 reacties

Wanneer ik boodschappen doe, merk ik dat ik voor dezelfde artikelen nu meer geld kwijt ben. Ook bij de kapper was dit een gespreksonderwerp. Maar is dit nu echt zo, zijn de boodschappen ook duurder?

Uit verschillende nieuwsberichten blijkt dat de boodschappen het afgelopen half jaar inderdaad duurder zijn geworden. Veel producten zijn in prijs gestegen. Deze prijsstijgingen kunnen wel per supermarkt verschillen. Maar dat is niet nieuw.

Deskundigen geven aan dat de prijzen in de supermarkten niet meer gestegen zijn dan die van andere uitgaven die we doen. Ook zijn de prijzen niet harder gestegen dan andere jaren.

RTL Nieuws retaildeskundige Paul Moers zegt hierover: 522 van die producten zijn nu gemiddeld duurder dan in januari. 125 producten zijn goedkoper en de prijs van de overige boodschappen bleef nagenoeg gelijk.

De stijging van de prijzen heeft volgens de deskundigen ook niets te maken met de coronacrisis. Maar je gevoel zegt toch wat anders. Dat komt toch omdat de producten waar veel vraag naar was in de afgelopen periode ineens absurd hoog geprijsd waren. Denk aan handgels, mondkapjes, toiletpapier en handcrèmes.

Maar onze boodschappen zijn duurder geworden. En waar dit dan ook door komt, we merken dit in onze portemonnee. Gelukkig hebben we in onze regio voldoende keuze qua supermarktketens en kunnen we hierdoor kiezen voor de voordeligste. Want hier zit veel verschil tussen. Ook is het nu nóg interessanter om de aanbiedingen in de gaten te houden. Nog een leuke tip: koken met de groenten uit het seizoen is ook altijd voordeliger.

Benieuwd welke boodschappen duurder of goedkoper zijn geworden? Neem dan een kijkje op de website hieronder.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen