Hulp bij verzekeringen

Ge van Fief 26-05-2021
57 keer bekeken 0 reacties

Zorgen dat je verstandig verzekerd bent is heus niet simpel. Verzekeringen dienen er voor te zorgen dat je geen grote geldzorgen krijgt bij ongeplande problemen. De kunst is om niet teveel te verzekeren maar ook niet te weinig. Verzekeringen kosten immers geld (premie).

Ook is het een kunst om een verzekeringsmaatschappij te kiezen met een concurrerende prijs. Daarbij dienen de verzekeringsomvang, verzekeringsvoorwaarden en premie bestudeerd en vergeleken te worden met andere verzekeringsmaatschappijen.

Om er achter te komen wat in jouw situatie het beste is, wat betreft verzekeringen, is veel informatie nodig.

  • Via websites is veel informatie beschikbaar. Voor veel mensen is het dan nog niet simpel om de beste besluiten te nemen over de verzekeringen.
  • Verzekeringsmaatschappijen bieden ook informatie, maar bijna alleen over hun eigen producten.
  • Verder zijn er ook verzekeringsagenten, die informatie kunnen verstrekken over verzekeringen bij meerdere verzekeringsmaatschappijen. Daarbij kunnen verzekeringsagenten adviseren wat wel en niet te verzekeren. Ook kunnen verzekeringsagenten - ook wel tussenpersonen genoemd - het afsluiten van verzekeringen voor je regelen. Bovendien helpen verzekeringsagenten bij het afhandelen van schades. Overigens werken niet alle verzekeringsmaatschappijen (zoals bijv. zorgverzekeraar DSW) via verzekeringsagenten, die in principe onafhankelijk zijn van elke verzekeringsmaatschappijen. Wel is het natuurlijk zo dat verzekeringsagenten ook inkomsten nodig hebben. Voor een deel komen deze inkomsten door provisie bij via hen afgesloten verzekeringen en soms ook door advieskosten bij je in rekening te brengen.
  • Natuurlijk is het ook belangrijk om naar ervaringen van familie en bekenden te vragen.

Het is vaak nuttig om elk jaar te kijken of te laten bekijken of je verzekeringen nog optimaal zijn geregeld.

Ook bij het goed regelen van je verzekeringen geldt: met vragen kom je door de wereld!

Zie ook het eerder verschenen artikel "Verzekeringen nodig voor iedereen" op Fief met een overzicht van allerlei soorten verzekeringen.

 

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen