Herken oplichtingstrucs!

Tanja van Fief 05-06-2024
113 keer bekeken 1 reacties

Laatst kreeg ik weer een mailtje met het bericht dat ik via een link nu echt mijn rekening moest betalen, anders zou het bedrag verdubbeld worden. Of je wordt gebeld door de ‘bank’ die je gegevens wil checken…

Ongelofelijk wat ze allemaal proberen om mensen geld afhandig te maken. De oplichters gebruiken de telefoon, e-mail of WhatsApp zo slim. En helaas, zo is er een oplichtingsmethode ontmanteld door de politie en zo komen ze weer met een nieuwe truc. Het is niet bij te benen en het kan echt iedereen overkomen.

Het is dus belangrijk om te weten waar je op moet letten!

Nu kreeg ik van mijn bank, de ABN-AMRO, een duidelijke mail over hoe je fraude kunt ontdekken. Zo duidelijk, dat ik dacht: dit moet ik met jullie delen. Als je weet wat banken nooit vragen of doen, doorzie je de oplichtingstrucs eerder.

  1. Banken vragen je nooit om je betaalpas op te sturen. Een nieuwe betaalpas ontvang je altijd via de post.
  2. Ze vragen je niet om je beveiligingscodes of om geld over te boeken naar een andere rekening.
  3. Als banken fraude vermoeden, kunnen ze je rekening blokkeren. Ze hoeven daarvoor geen gegevens van jou te hebben.
  4. Banken sturen geen link in een e-mail of sms om direct in te loggen. Alle bankzaken kun je zelf regelen in je eigen app of op de website van de bank die goed beveiligd is.
  5. Ze komen de pas nooit bij je thuis ophalen!

Door deze dingen te weten, kun je oplichting beter herkennen en voorkom je dat je in hun val trapt.

En ken je deze nog? “Hang op, klik weg en bel je bank!”  

Deeld dit en blijf alert.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Cora

08-06-24 om 10:50

Goed dat er weer aandacht aan dit onderwerp wordt besteed Tanja. Helaas zijn er nog steeds (te)veel mensen de dupe van dit soort nare praktijken. 

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen