Ik vertrek

Anja van Fief 24-11-2020
23 keer bekeken 0 reacties

Hoe zit dat nu met de verlenging van het rijbewijs wanneer je 75 wordt? Een poosje geleden was daar veel over te doen. Het CBR liep achter, mensen mochten niet meer rijden omdat het rijbewijs niet verlengd kon worden, ellelange wachtlijsten.

Verlengen? Je moet daar wel wat voor doen.

Nou, ik ben ruimschoots op tijd. Via mijn onderzoek op het internet, via Google, kwam ik uit op de website van de ANBO (Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen). Prima geregeld door ze. Ik kon alle informatie vinden en er waren zelfs introductie-filmpjes. Heel gemakkelijk. Wanneer je lid bent van de ANBO kan je ook bellen naar Raad en Daad. Zij staan je daar allervriendelijkst te woord en/of sturen informatie per email naar je door.

Het gaat erom dat je vier maanden van te voren een aanvraag indient en, als je medisch gekeurd moet worden, zelfs vijf maanden.

Ook heb je een gezondheidsverklaring nodig. Digitaal aanvragen bij het CBR is de eenvoudigste manier. Ook kun je hem via de gemeente regelen.

Kortom, het is wat geregel maar dan wordt alles wel keurig in gang gezet.

Wil je meer weten? Dan kun je informatie vinden op onderstaande website van het CBR.

Rijbewijs verlengen

Foto: rijbewijs

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen