Veiligheid voor iedereen

Jan van Fief 30-01-2024
43 keer bekeken 0 reacties

Het komt nog dagelijks voor. Het gebeurt heel geraffineerd.

Daarom stond Politie op het winkelcentrum Hof van Spaland in Schiedam Noord. Met voorlichtingsfolders, waarschuwingen enz.

  • Pas op voor smoesjes! Laat nooit zomaar iemand binnen. Vraag altijd om een legitimatie. Loop nooit mee naar buiten. Geef nooit je bankpas of pincode. Maak nooit zomaar geld over.
  • Gebruik een kierstandhouder. Kijk eerst voordat je opendoet.
  • Bankpas kwijt of opgelicht? Pas direct blokkeren. Vertrouw je het niet, bel 112.

Allemaal tips van de politie ter voorkoming van oplichting. En toch...gebeurt het dagelijks. Zoals een agent tegen mij zei: ook ik zou erin tuinen, het gebeurt allemaal zo geraffineerd.

Dus overkomt het je desondanks toch: schaam je niet!!!! Als je te goeder trouw bent reken je niet op mensen die de zaak beduvelen.

Laatst werd er bij mij aangebeld. Twee jongemannen voor collecte goed doel. Ik vertrouwde het niet en heb ze meteen afgewimpeld, deur dicht. Goed doel opgezocht, wat bleek? Geen collecte!!! Meteen op de buurtapp de buurt gewaarschuwd, wees voorzichtig voor 2 jongemannen die collecteren. Direct allemaal dank apps!!

Zo kun je elkaar ook helpen.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen