Babbeltruc?

Jan van Fief 06-07-2022
30 keer bekeken 0 reacties

Wat is een babbeltruc?

De politie schrijft hierover het volgende:

Babbeltrucs zijn smoesjes waarmee oplichters proberen mensen te beroven. De oplichters ogen vaak betrouwbaar. Ze komen aan de deur of spreken mensen aan op straat met een mooie smoes. Vervolgens stelen zij geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze zeggen bijvoorbeeld dat ze van de bank zijn of van de thuiszorg. Ook vragen ze soms om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt.

Maar... wat voor babbels worden er de laatste tijd gebruikt??

Wij komen controleren of u al rookmelders heeft! Want dat is verplicht met ingang van 1 juli!
En zo ja, of die goed zijn aangebracht en of u de juiste melders heeft aangeschaft, en..en..en.. ga zo maar door. De oplichters gaan heel ver met hun gebabbel, ze willen binnenkomen met handlangers!
Wat kun je doen tegen deze oplichters? Oplichters die zo betrouwbaar en aardig overkomen, zo behulpzaam ook. Het zijn zowel mannen als vrouwen.

Nogmaals, wat kun je doen?

  • Doe niet zomaar de deur open voor een onbekende of gebruik een kierstandhouder.
  • Nog beter is een video deurbel. Die werkt preventief.
  • Geven mensen zich uit voor een bedrijf of organisatie? Zeg dat je dat eerst wilt checken door te bellen met het bedrijf en doe de deur weer dicht. Grote kans dat ze in de tussentijd zijn vertrokken.
  • Geef nooit je pinpas en/of pincode af.
  • Beschik je over een buurt-app, doe de deur dicht en vraag aan buurtbewoners of zij het vertrouwen.
  • Worden de babbelaars agressief, bel meteen 112!
  • En natuurlijk denken we allemaal, dat overkomt mij niet. Nee natuurlijk niet. Dat dachten de mensen ook die het wel is overkomen.

Niets menselijks is ons allemaal vreemd!!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen