Veilig online shoppen

Anja van Fief 25-05-2021
28 keer bekeken 0 reacties

Tegenwoordig kunnen wij online boodschappen doen. Hoe fijn en makkelijk is dat. Maar het is ook opletten geblazen.

Zo'n vier jaar geleden heb ik mijn eerste online aankoop gedaan. Het was een broek, waarvan ik wist dat deze goed paste, en hij was in de buurt niet te verkrijgen. Via de webwinkel van een modezaak in Alkmaar heb ik deze besteld en het verliep prima.

Dat geld helaas niet voor alle zaken die ik ondertussen besteld heb. Het past soms niet of het is al defect. Het materiaal valt tegen of de kleur is niet goed. Tja, en dat moet het terug. Herkenbaar wellicht?
Het kan dus heel makkelijk zijn, maar soms vind ik het ook een rompslomp. Vooral kleding blijft lastig en schoenen koop ik sowieso niet via een webwinkel. Die moeten echt van te voren gepast worden. Zeker wandelschoenen.

Waar let ik zoal op bij een webwinkel:

  • kan ik gratis retourneren
  • binnen welk termijn moet ik retourneren
  • hebben ze een klantenservice met e-mailadres en telefoonnummer
  • waarmee kun je betalen, o.a. met creditkaart
  • hebben ze een keurmerk.

Keurmerk

De laatste tijd zijn er veel waarschuwingen over online shoppen. Mocht het een webwinkel zijn, waar ik geen ervaring mee heb, dan kijk ik of deze een keurmerk heeft, zoals de Thuiswinkel. Je bent dan verzekerd van een aantal belangrijke zaken. De Consumentenbond informeert je welke voordelen het keurmerk geeft.

Creditcard

Speciaal voor de online aankopen heb ik een creditcard aangeschaft. Dat heeft ook veel voordelen. Je hebt een aflevergarantie, het product is verzekerd, er is een fraudepreventieteam die 24/7 de transactie in de gaten houden. Ook niet verkeerd zou ik zeggen met de huidige internetfraude.

Met deze tips wens ik je veel veilige en prettige online aankopen!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen