WhatsApp fraude

Ton van Fief 24-02-2021
31 keer bekeken 0 reacties

We lezen het bijna dagelijks in de krant dat iemand is opgelicht, doordat het slachtoffer met een WhatsApp bericht door criminelen in de maling is genomen.

Je krijgt zogenaamd een WhatsApp berichtje van je zoon of dochter dat haar telefoon is gestolen en ze nu even gebruik mag maken van de telefoon van iemand op haar werk. Je dochter vraagt of je snel € 800,- wil overmaken op de rekening van de collega voor de aanschaf van een nieuwe telefoon. Zelf kan ze geen geld opnemen omdat haar bankpas in het hoesje van de telefoon zat. Haar terugbellen kan ook niet omdat ze het nummer van de geleende telefoon niet weet. Wel geeft ze het rekeningnummer. Er is haast bij omdat ze nog enkele belangrijke telefoontjes moet plegen, o.a. naar de teststraat zoals ze je eerder heeft verteld.

Met name die laatste opmerking wekt vertrouwen, omdat ze inderdaad eerder heeft verteld dat ze klachten heeft die op Corona wijzen.

Oplichters die dit soort trucs uithalen om je geld afhandig te maken, hebben eerder al je facebook gekraakt en halen daar persoonlijke informatie vandaan, die ze gebruiken in het WhatsApp bericht om vertrouwen te wekken. Het smoezenboek is onuitputtelijk. Maar trap er niet in!

De boodschap is echt... nooit geld overmaken, zonder dat je de persoon in kwestie persoonlijk hebt gesproken!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen