Let op je portemonnee!

Ton van Fief 13-01-2021
25 keer bekeken 0 reacties

Krijg meer inzicht en grip op je inkomsten en uitgaven. Soms zijn je inkomsten en uitgaven in de loop van de tijd scheef gegroeid door bijvoorbeeld de kosten voor je woning.

Een ouder echtpaar heeft 20 jaar geleden een huis gehuurd in de vrije sector. Dit omdat ze te veel spaargeld hadden voor een sociale huurwoning. Door elke maand geld bij te leggen van de spaarrekening, hebben ze de huur altijd keurig betaald. Maar de spaarrekening was inmiddels aardig geslonken en het paar vroeg zich af hoe lang ze dit nog konden volhouden...

Een analyse van hun inkomsten en uitgaven liet zien dat ze heel zuinig leefden en toch maandelijks honderden euro's moesten bijleggen. Ze konden dit nog enkele jaren volhouden, maar dan hadden ze geen geld meer om te verhuizen. En ook de dure huur konden ze dan niet meer betalen. Nu is er nog genoeg geld om een verhuizing te bekostigen...

Het echtpaar koos voor een verhuizing naar een sociale huurwoning. Dit kon in hetzelfde complex. Door persoonlijke bemiddeling van de zorginstelling die het complex beheerde, lukte het om binnen enkele maanden de hand te leggen op een goedkope huurwoning. Aan wooncomfort hoefden ze zelfs niet in te leveren! Met hulp van veel vrijwilligers werd de verhuizing gedaan.

Deze mensen gingen € 450,- minder huur betalen en krijgen op grond van hun inkomen € 200,- huursubsidie. Voor dit echtpaar ziet de toekomst er financieel weer zonnig uit.

Voor sociale woningen moet je vaak langere tijd ingeschreven staan. Het is daarom belangrijk dat je op tijd op zoek gaat naar informatie voor een nieuwe woning. En trek aan de bel wanneer je geldproblemen ervaart en er alleen niet uitkomt!

 

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen