Geef je pinpas maar...

Ton van Fief 01-12-2020
17 keer bekeken 0 reacties

Het is fijn als er iemand is die de boodschappen wil doen voor je. Dat er helaas ook mensen zijn die andere normen hanteren, is te lezen in het volgende verhaal.

Tijdens mijn werk als vrijwilliger kwam ik bij een man die alleen woonde op de eerste verdieping van een pand, dat veel weg had van een kraakpand. Voor dit verhaal noem ik hem Jan.

Jan was bijna blind, liep achter een rollator en had een vorm van Parkinson. Hij kon zonder hulp niet meer naar buiten. Jan had geen contact meer met zijn familie en leefde vrij geïsoleerd.

Hij ontving AOW en een goed pensioen. Daarnaast bezat hij nog een kostbare schilderijenverzameling en een boot. Hij betaalde € 350,- huur. Ondanks zijn riante inkomen stond Jan op zijn bankrekening vet rood.

De verzorging van Jan was in handen van een huishoudelijke hulp die ook de boodschappen voor hem deed. Zij maakte hiervoor gebruik van zijn bankpas. Bij bestudering van zijn bankafschriften bleek dat er ook afschrijvingen waren van kinderkledingzaken en damesmodezaken...

In overleg met Jan maakten we de afspraak dat de hulp alle bonnetjes van pintransacties vanaf nu in een enveloppe zou stoppen, zodat we dit konden vergelijken met de bankafschriften. De hulp kwam niet meer terug. Jan spaarde vanaf dat moment € 1200,- per maand...

Gelukkig gaat het in veel gevallen wel goed en worden mensen goed bij gestaan. Maar helaas blijft oppassen noodzakelijk.

Zorg daarom dat de gebruiker van de pas niet met behulp van internetbankieren via je betaalrekening kan doorstappen naar de spaarrekening. Beter is het om de spaarrekening bij een andere bank onder te brengen. Laat de gebruiker ook weten dat een ander meekijkt in je administratie.

 

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen