De blauwe envelop

Martine van Minters 22-02-2024
32 keer bekeken 0 reacties

Sommige mensen hebben de brief al binnen, andere zullen hem binnenkort ontvangen. Ik heb het over de welbekende blauwe envelop die straks op de mat ligt.

Vroeger werden de aangiftes gedaan door middel van een papieren aangifte en kon je deze daarna in de bijgeleverde envelop doen en retour zenden. Inmiddels zijn er aardig wat veranderingen bij de Belastingdienst geweest en gaan de aangiftes grotendeels digitaal. Zoals de Belastingdienst het zelf zegt ‘leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker’.

Digitale vaardigheden

Dit gezegde klopt, voor de mensen die digitaal vaardig zijn. Tegenwoordige is er zelfs een versnelde digitale aangifte. Indien er de afgelopen jaar weinig tot niks is veranderd in uw gegevens dan bied de Belastingdienst deze mogelijkheid. Aan de hand van een paar vragen loop je dan  de aangifte door en voor je het weet is hij al verzonden. Maar wat nou als iemand niet zo digitaal vaardig is? Of als iemand een Belastingaangifte spannend vind en het fijn vind om dit samen te doen?

Hulp bij aangifte

Ook dit jaar houden wij weer onze invuldagen voor de inwoners van Vlaardingen, Schiedam en Maassluis. Via deze link kunt u meer informatie vinden over onze invuldagen. Tijdens de invuldagen kunnen wij uw Belastingaangifte voor 2023 doen. Indien gewenst is een toeslagencheck ook mogelijk.

Online cursus ‘Hoe vul ik mijn aangifte in’

Wilt u in de toekomst zelf uw aangifte doen? Dan kunt u onze cursus volgen. Deze online cursus houden wij op dinsdag 19 maart van 19:30-20:30 uur via teams. Aanmelden kan via sociaalraadslieden@minters.nl o.v.v. ‘Hoe vul ik zelf mijn aangifte in 19-03’.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen