Chaos op de luchthaven

Martine van Minters 13-07-2023
31 keer bekeken 0 reacties

De vakantieperiode staat weer voor de deur. Veel mensen gaan er een paar weken tussenuit naar een vakantiebestemming in Nederland of daar buiten. Met de auto, trein of vliegtuig. Even een paar weken los van werk of andere activiteiten en lekker ontspannen

In het nieuws zag ik echter de drukte en chaos weer op Schiphol en dat zag er niet zo ontspannend uit. Vluchten vertrekken soms later dan gepland of er is de pech dat de hele vlucht wordt geannuleerd. Nou daar sta je dan, niet een leuk begin (of einde) van je vakantie.

Maar wat zijn je rechten als jouw vlucht is vertraagd of geannuleerd?

Rechten vliegtuigpassagiers
Vlieg je vanuit of naar een EU-land? Dan gelden de Europese regels voor de rechten van vliegtuigpassagiers. Als je vlucht is vertraagd of geannuleerd kunt je vaak een vergoeding vragen.

Vlucht vertraagd
Heb je meer dan 3 uur vertraging? Dan heb je recht op compensatie. Hoe hoog die vergoeding is, verschilt per vlucht. Het bedrag dat je terugkrijgt kan op lopen tot € 600 per passagier.
Duurt de vertraging meer dan 5 uur? Dan heb je ook de keuze om af te zien van je vlucht en heb je recht op een terugbetaling van ticketkosten binnen 7 dagen. Je kunt ook kiezen voor een vervangende vlucht.

Vlucht geannuleerd
Wordt jouw Europese vlucht minder dan 14 dagen voor vertrek geannuleerd? Dan kan je kiezen voor een vervangende vlucht of geld terug. Daarnaast heb je recht op een vergoeding. Je krijgt meestal geen vergoeding bij annulering door buitengewone omstandigheden. Was de geannuleerde vlucht onderdeel van een pakketreis? Dan moet de pakketreisaanbieder zorgen voor vervangend vervoer.

Claim indienen
Heb je recht op compensatie dan kan je bij de luchtvaartmaatschappij een claim indienen. Vaak kan dat via een online formulier op de website van de luchtvaartmaatschappij. Je kan ook deze voorbeeldbrief van het juridisch loket gebruiken.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen