Abonnement makkelijk opzeggen?

Sonja van Fief 08-03-2023
38 keer bekeken 0 reacties

Als "alleenstaande" consument is het soms lastig om op te staan tegen grote bedrijven en organisaties. Het is daarom belangrijk dat je goed je rechten als consument kent.

Weet je bijvoorbeeld hoeveel dagen je de tijd hebt om een besteld item te retourneren bij een webwinkel? Zelfs wanneer je echter goed op de hoogte bent van je rechten, kunnen bedrijven en organisaties helaas nog steeds alles uit de kast halen om te voorkomen dat jij krijgt waar je recht op hebt. Zo is het vrijwel de regel dat het opzeggen van een abonnement altijd gedoe oplevert. Gelukkig hoef je hierbij echter niet alleen te staan.

Regels worden aan elkaar gelapt

Het lijkt in Nederland op papier allemaal goed geregeld als het gaat om abonnementen. Sinds 2011 is er met de Wet van Dam ook een solide juridische basis die consumenten meer rechten geeft bij het opzeggen van hun abonnement.

In de praktijk is het echter een stuk minder rooskleurig. Tal van bedrijven, waaronder goededoelenorganisaties en loterijen, halen allemaal trucjes uit om je er maar van te weerhouden je abonnement succesvol op te zeggen. Van lastig te vinden informatie tot moeilijk bereikbare callcenters, elke Nederlander zal er vroeg of laat ook wel tegenaan zijn gelopen.

Gratis hulp bij opzeggen

Gelukkig zijn er ook bedrijven die jou als consument willen helpen om succesvol door dit moeras heen te komen. Bij Opzeggen.nl kun je gratis informatie en opzegbrieven vinden voor duizenden organisaties en bedrijven in Nederland. Om consumenten te ontlasten bij het ingewikkelde opzegproces, biedt het bedrijf ook een opzegservice aan, zodat je tegen een kleine, redelijke vergoeding makkelijk je lidmaatschap of abonnement bij het grof vuil kunt laten zetten.

Dat helpt weer om te besparen op je maandelijkse lasten.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen