Juridische vragen?

Martine van Minters 06-10-2022
24 keer bekeken 0 reacties

Nederland kent veel wetten en regelingen. Het kan lastig zijn om hier je weg in te vinden. Soms gebeurt er iets in je leven waardoor je met regelgeving te maken krijgt. Waar je eerder nooit mee bent geconfronteerd.

Leuke zaken, zoals gaan samenwonen, maar ook minder leuke dingen zoals verlies van je baan of een overlijden. Waar kan je dan terecht als je hier vragen over hebt?

Nederland kent een aantal organisaties waar je terecht kunt voor gratis juridisch advies, bijvoorbeeld het Juridisch Loket. Op hun website vind je veel informatie over juridische onderwerpen. Op de website van ACM Consuwijzer kan je informatie vinden over jouw rechten als consument.

Sociaal Raadslieden
Ook bij de Sociaal Raadslieden van Minters kan je terecht voor informatie en advies bij juridische vragen of financiele problemen. De Sociaal Raadslieden ondersteunen bij vragen over werk en uitkeringen, wonen, consumentenrecht, familierecht, vreemdelingenrecht, onderwijs, maatschappelijke voorzieningen, toeslagen en belastingen. Mocht het nodig zijn dan kunnen zij helpen bij het schrijven van een brief of een bezwaarschrift. De Sociaal Raadslieden kijken breed en zijn ook goed op de hoogte van de (financiƫle) regelingen die binnen de gemeente gelden. Samen met de burger bekijken zij of er van alle voorzieningen en financiƫle potjes die er zijn, gebruik wordt gemaakt.

Meer informatie
De Sociaal Raadslieden zijn actief in de gemeente Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. De dienstverlening is gratis.

Minters | sociaal raadslieden

Foto: medewerkers Minters

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen