Comfortabel oud?

Ge van Fief 08-06-2022
19 keer bekeken 0 reacties

Verstandige jongeren denken na over hun toekomst. Wat willen ze later worden? Welke schoolopleiding is het slimste? Als je ouder wordt kan het ook verstandig zijn om vragen te stellen over de toekomst. Al weet je niet hoe die eruit ziet.

Hoe ouder je wordt, hoe waarschijnlijker het is dat er toch beperkingen komen. Ga je bijvoorbeeld nu al hijgend en met moeite de trap op naar boven? Dan zal dat over een paar jaar niet beter gaan.Het kan slim zijn om nu na te denken over mogelijkheden van onder andere een traplift en hoe dat straks te regelen en betalen. Of je nu al inschrijven voor een andere woning (traploos/gelijkvloers).

Velen denken het meest gelukkig te zijn door levenslang in hun eigen woning te blijven. Maar daar kun je je lelijk in vergissen bij toenemende gebreken. Er kunnen meer problemen zijn dan de trap. Ik ken echt voorbeelden van ouderen die maar thuis wilden blijven wonen, maar uiteindelijk in een aanleunwoning (verzorgingshuis of zo) al snel veel gelukkiger werden. Dus kijk tijdig eens rond bij zo'n woonlocatie of praat met bewoners daar. Grote kans dat je ook de fantastische voordelen van zo'n woonlocatie gaat zien en je dan laat inschrijven.

Ingeval je samenwoont is de kans groot dat er een moment komt dat je alles verder alleen moet regelen (en wellicht ook voor je echtgenoot/partner). Vaak is veel ellende te voorkomen indien beide echtgenoten/partners tijdig al gezamenlijk onder andere financiƫle zaken regelen. Of minstens elkaar (of een kind of vertrouwenspersoon) goed op de hoogte houden van allerlei zaken. Het gaat ook om redelijk simpele dingen als: waar zijn de verzekeringspolissen opgeborgen of wat zijn contactgegevens van verzekeringsadviseur(s).

Ook al nagedacht over wilsverklaringen/volmacht en wellicht ook testament?
Dit artikel nu is echt niet bedoeld om je zorgen te maken, maar juist om zolang mogelijk zonder grote zorgen zo gelukkig mogelijk te zijn !!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen