De voedselbank helpt

Ge van Fief 09-02-2021
18 keer bekeken 0 reacties

Het is best lastig en soms onmogelijk om met een bijstandsuitkering, minimumloon of alleen AOW rond te komen. Je kunt bijvoorbeeld extra kosten door gezondheidsproblemen hebben of je kosten zijn hoger dan je inkomen. Dit kan ertoe leiden dat je niet rond kan komen.

Voedselbanken ook in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam helpen wekelijks vele inwoners in heel Nederland met gratis voedselpakketten. Tegenwoordig mag je bij veel voedselbanken het pakket ook zelf samenstellen. Voedselbanken helpen mensen om toch goed en gevarieerd te blijven eten.

Helaas zijn er veel mensen, die zich schamen om naar de voedselbank te gaan terwijl ze hulp van de voedselbank hard nodig hebben. Schaamte is een lastig gevoel maar eigenlijk niet nodig. Geldproblemen kunnen ons allemaal overkomen. Trek je niks aan van geklets van anderen en laat je helpen is het advies! Voorkom dat geldproblemen erger worden, deze kunnen veel stress opleveren en zelfs gezondheidsproblemen veroorzaken.

De vrijwilligers van de voedselbanken helpen heel graag. Mensen, die niet in staat zijn om zelf een voedselpakket op te halen en te sjouwen, kunnen de voedselbank vragen naar de mogelijkheden. Misschien om wekelijks een pakket door iemand anders te laten ophalen of soms te laten bezorgen!

Bij de voedselbanken kunnen vrijwilligers vaak vertellen waar je andere hulp kan krijgen bij geldproblemen of andere problemen. Praten met andere bezoekers van de voedselbank is niet alleen prettig, het kan ook goede tips opleveren.

Het kan heel nuttig zijn om mensen, die het nodig hebben, op een goede manier een zetje te geven om de drempel van de voedselbank over te gaan. Wellicht door een eerste keer samen met iemand naar de voedselbank te gaan. De oplossingen is het samen doen!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen