Praten over geld helpt!

Ge van Fief 10-12-2020
9 keer bekeken 0 reacties

Met elkaar praten over geld is vaak het startpunt voor een oplossing bij geldproblemen.

Nederlanders blijken niet zo makkelijk te praten over geldzaken. Eigen geldzorgen worden vaak helemaal geheim gehouden uit schaamte. Geldzorgen in allerlei soorten en maten komen heel veel voor. Maandelijks met (te) weinig geld rondkomen is dagelijks getob.

Het missen van overzicht over je geldzaken wordt als zorgelijk ervaren. Achterstallige betalingen leiden tot stressvol gepieker hoe dat op te lossen. En als er zelfs schulden zijn, leiden de schulden tot radeloosheid.

Iedereen kan meehelpen geldproblemen van medemensen te verminderen. Praten over geld op een ongedwongen dagelijkse manier is het startpunt. Een opmerking zoals "Wat vervelend dat de premies voor de zorgverzekering volgend jaar zoveel stijgen; hopelijk stijgt de zorgtoeslag ook flink." kan al een startpunt zijn om een ander te laten praten over de eigen geldzorgen. Vervolgens kan het gesprek gaan over mogelijke oplossingen.

Meestal weet iemand met geldzorgen niet welke hulp allemaal mogelijk is of durft uit schaamte niet om hulp te vragen. Doorbreek het taboe rondom schulden, ga het gesprek aan en ga samen op zoek naar hulp die goed voelt.

Geldproblemen kunnen ons tegenwoordig allemaal overkomen. Geen reden tot schaamte. Zelfs geen reden om je te schamen wanneer je fouten hebt gemaakt, want dat is menselijk. Wie maakt er nooit fouten?

Het oplossen van geldproblemen kan best ingewikkeld lijken, maar er zijn altijd oplossingen om de problemen minstens te verminderen. Daarbij is vaak hulp mogelijk. Maar die hulp dient gevraagd te worden. Hulp komt niet als de geldproblemen verborgen gehouden worden. Met vragen kom je door de wereld. Tijdig hulp vragen voorkomt erger. Oplossingen kunnen achteraf verbazingwekkend eenvoudig blijken te zijn.

Praten over geld helpt. Samen doen!

Foto: munten

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen