2e Kerstdag

Sonja van Fief 26-12-2022
27 keer bekeken 0 reacties

Vandaag is het de tweede Kerstdag. Hoe breng jij die door? Bij familie of vrienden? Of juist thuis met of zonder bezoek?

Gisteren ben ik met mijn familie uit eten geweest bij La Cubanita. Een drukke boel met 26 personen, maar wel heel gezellig. Vandaag lekker een dag thuis met onze dochters en schoonmoeder. Straks het gourmetstel tevoorschijn halen en dan gaan we lekker lang tafelen.

Deze week was het ook de kortste dag en het was koud! Natuurlijk kun je dan denken het zijn de koude dagen voor kerst. Maar fijner is het om het te zien als koude dagen vol warme gevoelens! Een beetje zorgen voor elkaar.

Ik kan een enorm warm gevoel krijgen als ik hoor wat er allemaal gedaan wordt om elkaar te helpen. Een extra maaltijd koken voor de buren, een winterjas overhebben en die schenken, een extra kerstkaartje sturen naar een buurvrouw/buurman die je niet vaak spreekt...

Deze dagen denk ik steeds vaker andere mensen hoe zij de feestdagen doorbrengen? Alleen of ook met elkaar? Of er zullen ook mensen zijn die minder te besteden hebben en het helemaal niet zo uitgebreid kunnen vieren. Er zullen ook mensen zijn die er helemaal niet warmpjes bij zitten. Jeetje, die kunnen wel wat hulp gebruiken.

Nu kwam er vorige week een bericht bij de Fiefredactie binnen over de Warme Kamers. In de gemeente Maassluis, Vlaardingen en Schiedam hoeven de inwoners overdag geen kou te lijden. Er zijn speciaal warme kamers opengesteld.

Ben je op zoek naar een warme plek en wil je ook mensen ontmoeten, dan is er wellicht een plekje bij jou in de buurt.

Zoek de warmte op!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen