Gratis hulp bij belastingaangifte

Martine van Minters 26-01-2023
37 keer bekeken 0 reacties

Ieder jaar komt hij weer terug: de bekende blauwe envelop van de Belastingdienst. Voor sommigen betekent dit extra belasting betalen, terwijl anderen juist een leuk bedrag terugkrijgen.

Veel mensen vinden het invullen van het belastingformulier moeilijk of zijn bang om fouten te maken. Daarom bieden de Sociaal Raadslieden van Minters aan inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam gratis hulp bij het invullen van de aangifte Inkomstenbelasting over 2022.

Cursus
In februari kan je een cursus 'Hulp bij belastingaangifte 2022'volgen waarin op een eenvoudige manier stap voor stap wordt uitgelegd hoe je zelf de belastingaangifte kunt invullen.

Invulhulp op locatie
Heb je meer ondersteuning nodig bij het invullen van jouw belastingaangifte, dan kan je ook een afspraak maken voor de persoonlijke invulhulp op locatie in maart. Speciaal opgeleide vrijwilligers helpen onder leiding van de Sociaal Raadslieden dan bij het invullen van je belastingaangifte.

De invulhulp is aanwezig op de volgende data:
* Vlaardingen (Locatie Burgemeester van Lierplein 51, Vlaardingen)
Dinsdag 14 maart 2023, woensdag 15 maart 2023 en donderdag 16 maart 2023

* Schiedam (Locatie Bibliotheek Korenbeurs, Lange Haven 145, Schiedam)
Dinsdag 21 maart 2023 en woensdag 22 maart 2023

* Maassluis (Locatie VraagRaak, Haydnlaan 3, Maassluis)
Donderdag 23 maart 2023

Aanmelden voor de cursus of het inplannen van een afspraak voor de invulhulp op locatie kan vanaf 1 februari via de website van Minters.

Toeslagencheck
En als je dan toch langskomt voor hulp bij de belastingaangifte 2022, laat dan gelijk checken of je recht hebt op (extra) toeslagen. Per januari 2023 is het maximale inkomen waarmee je recht hebt op toeslagen gestegen. Daardoor kan het zijn dat je eerder geen recht had op bijvoorbeeld zorgtoeslag of huurtoeslag, maar nu wel.

Je kan ook zelf je recht op toeslagen checken door een proefberekening op de website van de Belastingdienst te maken.

Hulp bij geldzaken en juridische vragen

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen