Informatiepunt Digitale Overheid

Ruud van Fief 17-02-2022
27 keer bekeken 0 reacties

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig. Misschien is het Informatiepunt digitale overheid wel wat voor jou.

Of je het nou leuk vindt of niet, bijna alles gaat tegenwoordig digitaal. Of het nu gaat over het aanvragen van DigiD, het verlengen van je rijbewijs of je belastingaangifte, je hebt er een computer, tablet of Smartphone bij nodig.

Dat kan lastig zijn zeker als je niet zo digitaal vaardig bent. Je kunt natuurlijk hulp vragen aan je kinderen, familie of je buurman, maar tegenwoordig hebben de bibliotheken in onze regio een ''Informatiepunt digitale overheid''.

Daar kun je zonder afspraak langskomen met je digitale vragen, je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Ze luisteren naar jouw vraag en denken met je mee. Je krijgt ook direct informatie waarmee je verder kunt of je wordt verwezen naar de juiste organisatie.

Bij alle bibliotheken kun je ook gratis computercursussen volgen, zodat je voortaan zelf dingen kunt regelen met de overheid via de computer.

Je kunt in onze regio bij de volgende bibliotheken terecht met je digitale vragen:

Bibliotheek de Plataan - Uiverlaan 18 Maassluis (telefoon: 085 043 67 41)

Het informatiepunt is open iedere dinsdag van 11.00 tot 13.00 uur en iedere donderdag van 15.00 tot 17.00 uur, voor alle vragen zoals het aanvragen van een DigiD. Voor meer informatie zie deze link. Daarnaast helpen medewerkers van de bibliotheek je ook tijdens de reguliere openingsuren met eenvoudige vragen.

Bibliotheek de Plataan - Waalstraat 100 Vlaardingen (telefoon: 085 043 67 41)

Het informatiepunt is open iedere dinsdag van 11.00 tot 13.00 uur en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur voor alle vragen zoals het aanvragen van een DigiD of QR-code. Voor meer informatie zie deze link. Daarnaast helpen medewerkers van de Bibliotheek of Medialounge je ook tijdens de reguliere openingsuren met eenvoudige vragen.

Bibliotheek de Korenbeurs - Lange haven 145 Schiedam (telefoon: 010 714 63 00)

Je kunt hier gedurende de openingstijden van de bibliotheek (alle dagen van 10.00 tot 17.00 uur) terecht voor algemene vragen. Voor specifieke vragen (bijvoorbeeld het aanvragen van DigiD kun je terecht op het digitaal spreekuur. Het digitaal spreekuur vindt plaats op gezette tijden op alle locaties van de bibliotheek.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen