Waardevol internet

Ge van Fief 30-11-2021
30 keer bekeken 0 reacties

Pas zo'n 20 jaar is internet beschikbaar voor iedereen. Omdat internet veel waardevolle mogelijkheden biedt om een gemakkelijker en prettiger leven te hebben, is het nuttig om het internet om het internet goed te leren gebruiken.

Helaas heeft internet niet zo'n goede naam. Via internet proberen er ook slechte mensen anderen kwaad te doen. Maar ja, op straat kun je ook worden aangereden door een onvoorzichtige automobilist. Dat is geen reden om nooit meer op straat te komen. Gewoon voorzichtig trachten te zijn is wat je kan doen. Achter de geraniums blijven zitten is echt geen gezonde optie.

Tja, en de waardevolle mogelijkheden van internet zal je moeten leren gebruiken. Voor niks gaat de zon op. Naast waardevolle mogelijkheden goed leren gebruiken, is het belangrijk om ook veilig gebruik te leren maken. Sommigen moeten hun angst voor internet overwinnen door uit te vinden hoe je internet veilig kan gebruiken.

Mopperen dat bijvoorbeeld bankkantoren gesloten zijn en dat je gedwongen wordt via internet betalingen te regelen, is nutteloos. Beter is het om de voordelen van internet te ontdekken bij bankzaken. Maar ook bij vele andere te regelen zaken, waarvoor je vroeger in weer en wind naar een loket moest.

Steeds meer 55 plussers maken fijn gebruik van communicatie via internet zoals met e-mail en WhatsApp. Zo kun je met weinig moeite en kosten gemakkelijk contact onderhouden met familie en bekenden. Internet biedt daarnaast nog veel meer prettige mogelijkheden, naast alle nuttige. Zo kun je via internet op bijna al je vragen een antwoord opzoeken.

Verder kan je bijvoorbeeld via NPO Start veel televisieprogramma’s ook achteraf bekijken of naar muziek luisteren via Spotify. Ook kun je van alles leren via internet, zoals bijvoorbeeld via Oefenen.nl

Zelfs als je je moet aanmelden (inloggen) zijn heel veel internetdiensten, soms gedeeltelijk, gratis.

Probeer het eens.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen