De financiële winterschoonmaak

Ton van Fief 26-01-2021
9 keer bekeken 0 reacties

Wanneer was de laatste keer dat jij je financiën hebt bekeken? Misschien was dat heel lang geleden. Dan is dit het juiste moment om je financiën eens onder de loep te nemen!

Kijk eens welke verzekeringen je allemaal hebt. Misschien zijn er verzekeringen bij die door de tijd zijn achterhaald. Die aangepast moeten worden omdat je gezinssituatie is veranderd. Misschien heb je dubbele verzekeringen. Is die uitgebreide zorgverzekering wel nodig? Ben je voldoende gedekt door de brand- en inboedelverzekering? Hoe staat het met je uitvaartverzekering?

Past die hypotheek nog wel bij je of profiteer je nog niet van de lage rente? Aflossen is voordeliger dan het geld op een spaarrekening laten staan.

Betaal je te veel huur in verhouding tot je inkomen? Misschien is verhuizen naar een goedkoper huis een optie.

Als je niet getrouwd bent is het belangrijk een samenlevingscontract af te sluiten of geregistreerd partnerschap aan te gaan. Ben je aangemeld bij het pensioenfonds van je partner?

Als je lijfrentepolissen hebt of levensverzekeringen met een uitkering bij leven, kijk wanneer deze aflopen. Laat je goed voorlichten over de mogelijkheden voor uitkering of over te zetten naar banksparen. De belastingtechnische gevolgen kunnen groot zijn als de uitkering te vroeg plaats vindt.

Genoeg tips om eens naar te kijken. Doe er je voordeel mee!

 

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen