Enkele voorbeelden daarvan zijn autotechniek, elektrotechniek enz. Er zijn echter veel meer technieken zoals vergadertechniek en bij verschillende soorten sporten komt het ook op de juiste techniek aan.
Neem nu de handbalsport. Een aantal belangrijke basistechnieken daarin zijn dribbelen, sprong- en strekworpen, schijnbewegingen, effectballen en lobjes. Zo veel mogelijk trainen en spelen is het devies. Het is wel een pittige en snelle sport want zodra men gescoord heeft, wordt er meteen snel naar de eigen helft gerend om daar weer in de verdediging te gaan staan.
Bij de golfsport zijn de technieken weer heel anders. Het is het tegenovergestelde van handbal. Er wordt niet gerend maar heel rustig geslagen en gelopen naar de volgende hole. De basistechniek van een goede slag zijn o.a. de juiste houding, de grip op de club, het concentreren op de bal en de zwaai. Het is een klein balletje, dat golfballetje, en in de beginfase sla je er nog heel vaak overheen. Maar wanneer het balletje goed geraakt wordt en de lucht in gaat, is dat een mooi gezicht en heb je de techniek te pakken! Maar het is en blijft golf, de ene keer sla je ze goed en de andere keer helemaal niét!
Aanleg voor techniek heeft niet iedereen. Iets in elkaar zetten bijvoorbeeld is niet mijn sterkste punt. In de tennissport heb je ook techniek nodig. Dat had ik wel een beetje als mijn z.g. 'Petty-ballen' lukten. Die sloeg ik niet zo hard maar wel met een 'gemeen' slice-je!
Zo bestaat er dus een diversiteit aan technieken die, áls je er een hebt, zeker moet gebruiken.
Succes!