Het museum kwam naar ons!

Marjo van de Zonnebloem 14-12-2023
60 keer bekeken 0 reacties

Natuurlijk is niet iedereen hetzelfde en houdt van dezelfde dingen. Op een zondagmiddag in november organiseerde de Zonnebloem deze keer een uniek digitaal museum bezoek in theater Koningshof te Maassluis.

Naar een museum gaan is helaas voor veel mensen met een fysieke beperking soms niet makkelijk. Op deze manier bracht de Zonnebloem een beetje museum naar hen toe. Voor de gelegenheid was het theater toegankelijk gemaakt voor mensen die slecht te been zijn. Genoeg ruimte om te zitten, voor rolstoelen en om rollators te stallen. Deelnemers uit Vlaardingen, Schiedam en Maassluis konden voor henzelf en een begeleider een kaartje kopen en zo genieten van een bijzondere middag.

Zo'n 125 mensen genoten van een fantastische Rembrandt vertelling en een rondleiding door Het Loo:

"Weer eens iets heel anders." "Ik persoonlijk hou niet zo van bingo, maar dit vond ik heel erg interessant." "Fijn dat het op een zondagmiddag is, die duurt altijd zo lang in de winter." "Ik denk dat ik weer eens naar het theater ga."

Dit evenement werd mede mogelijk gemaakt door het Schiedam Vlaardingen Fonds.

Iedereen is anders. Er is altijd iets wat bij jou past.

In Schiedam, Vlaardingen en Maassluis zijn actieve Zonnebloem afdelingen. Zo kan iedereen ook in de eigen buurt meedoen. We maken gebruik van elkaars successen en grotere activiteiten organiseren we samen. Wil je deelnemer of vrijwilliger worden bij de Zonnebloem? Neem contact op met een afdeling bij jou in de buurt en ontdek de mogelijkheden.

Foto: Rembrandt, Flickre, Steven Zucker

Bezoek de site van de Zonnebloem of neem contact op met:

Schiedam:  Helene Bogaarts  | 06-17480252
Maassluis:  Debby van Veen | debby_van_veen@hotmail.com
Vlaardingen: Angeline Verburg | 010 – 4354898 | angelineverburg@hetnet.nl

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen