Pensioen...en dan?

Andrea van Fief 10-01-2024
39 keer bekeken 0 reacties

Op de laatste dag van 2023 zat ik wat te mijmeren over de betekenis van werken in mijn leven. In 1975 gestart met mijn eerste baan. Tijdens mijn lange loopbaan heb ik veel mensen gezien die eerder stopten dan toen nog 65 jaar. Er bestond zelfs een speciale regeling voor: de VUT.

De laatste jaren is de pensioengerechtigde leeftijd steeds hoger geworden. Wie kent deze grap niet:

Ik word morgen 79 jaar
O, wat leuk, ga je het morgen ook vieren?
Nee helaas, ik moet de hele dag werken.

Ondanks mijn plezier in werken vond ik het op een gegeven moment toch welletjes en besloot ik ook wat eerder te stoppen met mijn baan. Tijd voor nieuwe dingen!

Zo 'bang' als ik was gemaakt voor 'het zwarte gat' en 'het buiten de maatschappij staan' zo leuk bleek het eigenlijk uit te pakken.

Natuurlijk heb ik de dagelijkse praatjes met collega's gemist, maar meer vrijheid kan ook meer kansen bieden. Tevoren had ik al interessant vrijwilligerswerk gevonden via de vacaturebank van de Klik vrijwilligerssite.

Ook leek het me altijd al leuk in een parfumerie te werken. In de drukke decembermaand is er vaak ruimte voor extra personeel. Ik kreeg een leuke bijbaan als Kerst-verkoopster in een mooie winkel. Leuk werk, leuke klanten en je houdt er nog wat aan over! Maar ook de zorg komt veel handjes te kort, levenservaring telt soms nog meer dan een diploma!

Als je een paar dagen/dagdelen per week aan de slag gaat, hou je genoeg tijd over voor andere leuke dingen. Bijkomend voordeel is dat je je hersens blijft uitdagen en meer geniet van je vrije tijd.

Heb je na je pensioen wat tijd over en wil je graag onder de mensen zijn: ga op zoek naar een parttimebaan!

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen