Vrijwilligers maken hét verschil

07-12-2023
28 keer bekeken 0 reacties

Vandaag 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag. Bij de Frankelandgroep wordt hier maar al te graag even bij stilgestaan, omdat hun vrijwilligers écht elke dag het verschil maken voor hun oudere bewoners en cliënten.

Met én voor elkaar

De redenen om als vrijwilliger aan de slag te gaan, zijn heel divers. Mensen zoeken een nuttige invulling van de dag, willen een bijdrage leveren aan de maatschappij of zijn op zoek naar sociale contacten.

Bij de Frankelandgroep hoor je er als vrijwilligers helemaal bij; de vrijwilligers zijn écht onderdeel van het team.

"Niet alleen onze bewoners, maar ook medewerkers zijn blij met de ondersteuning van vrijwilligers. Ze worden echt in het team opgenomen. Dat is voor vrijwilligers vaak een enorme opsteker.", aldus Kyra Weijnand-Stapersma, vrijwilligerscoördinator bij zorglocatie Vaartland in Vlaardingen.

Iets wat ook haar collega-vrijwilligerscoördinator Annouk Noomen beaamt: "Ik vind het geweldig om te zien hoe enthousiast en ongelooflijk gemotiveerd ze zijn. Zij vinden het echt belangrijk om bij te dragen aan het welzijn en de activiteiten, niet alleen van onze bewoners, maar ook voor senioren in de wijk."

Lijkt het jou ook wat als vrijwilliger je steentje bij te dragen binnen de ouderenzorg in Schiedam of in Vlaardingen? Op de website van de Frankelandgroep lees je er alles over!

Op dit moment is de Frankelandgroep onder meer op zoek naar een buddy voor thuiswonende cliënten en naar vrijwilligers voor de wandelclub.

Lijkt het je wat voor jezelf of voor iemand die je kent, dan horen we je graag! Misschien tot snel.

Foto: vrijwilligers

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen