Zonnebloem 'Doe maar zo!'

Marjo van de Zonnebloem 19-10-2023
30 keer bekeken 0 reacties

In de Week van de Toegankelijkheid, vroeg de Zonnebloem aandacht voor het omgaan met mensen met een lichamelijke beperking. Zonnebloem-ambassadeurs Glenn Nugteren, TikTokker Endri Sulai en Saskia Weeber-Wijnmalen geven 'Doe maar zo-tips' over hoe zij het liefst willen worden benaderd.

Drempels wegnemen, zodat iedereen mee kan doen. Fysieke drempels, maar ook drempels tussen mensen. Dat is waar de Zonnebloem zich voor inzet. We zijn vaak geneigd om in te vullen hoe een ander benaderd of geholpen wil worden. Natuurlijk zijn we vol goede bedoelingen, maar slaan we toch de plank helemaal mis..

Voorbeelden zie je op 'Doe maar zo . Deze spreken voor zich.

Helpen?

De gouden basisregel van hun praktische tips ligt voor de hand: behandel mensen met een lichamelijke beperking op dezelfde manier als ieder ander. En vraag bij twijfel wat iemand zelf graag wil. Meer weten? Op dezelfde website Doe maar zo vind je tips hiervoor.

Iedereen betekent iets voor een ander. Er is altijd een manier die past!

In de buurt

In Schiedam, Vlaardingen en Maassluis zijn actieve Zonnebloem afdelingen. Zo kan iedereen ook in de eigen buurt meedoen. We maken gebruik van elkaars successen en grotere activiteiten organiseren we samen. Wil je deelnemer of vrijwilliger worden bij de Zonnebloem? Neem contact op met een afdeling bij jou in de buurt en ontdek de mogelijkheden.

Schiedam: Marja Steenbergen s.steenbergen@planet.nl
Maassluis: Debby van Veen debby_van_veen@hotmail.com
Vlaardingen: Angeline Verburg angelineverburg@hetnet.nl

Of neem een kijkje op www.Zonnebloem.nl

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen