Net Niet Genoeg

Petty van Fief 07-07-2023
32 keer bekeken 0 reacties

Winkelen....welke vrouw vindt dat nou niét leuk? Ze zijn er wel maar de meesten doen het graag en wat kopen ze dan voornamelijk? Nieuwe kleding! In de kasten hangt en ligt eigenlijk genoeg en als we er op uitgekeken zijn wordt het, als het goed is, naar de Kringloopwinkel gebracht.

Maar Schiedam heeft stichting 'Net Niet Genoeg' waarvan de doelgroep divers is maar zich voornamelijk richt op 'stille armen'. Wanneer iemand hulp, op wat voor gebied ook nodig heeft, krijgen ze dat. Niemand wordt uitgesloten!

Alles is welkom van kleding tot huishoudelijke artikelen, beddengoed, speelgoed, witgoed, elektronica en zelfs menstruatie- en incontinentiemateriaal, dat hard nodig is. Ook winkeliers waarvan de producten niet meer verkocht kunnen worden, doneren hun spullen. Alle goederen kunnen op het adres van de stichting afgeleverd worden.

Het is hard werken om al de gedoneerde spullen uit te sorteren maar de vele vrijwilligers doen het met plezier.

Tien dagen in het jaar kan er bij de stichting gratis worden 'gewinkeld'. Om te zorgen dat er niet te veel wordt meegenomen is er door de stichting een mooi systeem opgezet. De artikelen worden 'geprijsd' met punten, er komt geen geld aan te pas. Ieder gezinslid krijgt een kaart met een x-aantal punten. Alle spullen krijgen punten en als die op zijn, kan er niets meer 'gekocht' worden.

Echter, er zijn twee dagen in het jaar dat àlle spullen gratis zijn.

Zo'n dag heb ik onlangs meegemaakt en dat was me wel een beleving! Chaos ten top, ik moest me door de massa heen wringen om naar Miriam, medeoprichtster van de stichting, te komen! Als sneeuw voor de zon verdwenen binnen twee uur de spullen."Mooi hé, is er weer ruimte voor de najaars-spullen" zei een vrijwilligster blij.

Hude aan Miriam en de vrijwilligers van Stichting Net Niet Genoeg!

Noot: Onbruikbare donaties gaan altijd naar diverse andere goede doelen.

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen