Samen eten is samen weten

Corne van De Zonnebloem 04-05-2023
29 keer bekeken 0 reacties

Onlangs werden er pannenkoeken gegeten bij 't Sonnetje in Maasland. Ruim 34 personen waren van de (smul)partij. Het motto van De Zonnebloem is: "Er kan zoveel meer dan je denkt!" Voor sommigen werd dat vervangen door ''je eet zoveel meer dan je denkt!''

De Zonnebloem Maassluis organiseert regelmatig uitjes voor haar deelnemers, mensen met een fysieke beperking. Omdat het voor hen niet vanzelfsprekend is om iets leuks buiten de deur te doen. Zoals gezellig met elkaar uit eten.

De deelnemers deden zich tegoed aan een stevige pannenkoek. Dat eten leuk is, wisten we al. Maar de echte waarde van deze middag zat in het met elkaar praten, met elkaar kletsen en lachen. Na afloop was iedereen weer een stuk wijzer over hoe het met elkaar gaat. Alle nieuwtjes zijn uitgewisseld en iedereen kijkt uit naar het volgende uitje. Eten is weten!

Debby van Veen organisator van de middag:

''Dat is waar je het voor doet, die glimlach op het gezicht van de deelnemers. Maar ook de vrijwilligers zelf genieten hier, of juist hierdoor, met volle teugen. Het lijkt alsof we een pannenkoek geven, maar eigenlijk geven we een bord met aandacht!''

De Zonnebloem Maassluis is snel groeiend qua aantal deelnemers. En is dringend op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen om het voor deze deelnemers een stukje gelukkiger te maken. Dat hoeft niet altijd heel veel uren te kosten. We zijn blij met elk uur dat iemand beschikbaar heeft.

Zeker ook voor het zo dankbare afleggen van bezoekjes zijn vrijwilligers nodig. Daarbij kan je zelf bepalen hoeveel en wanneer je een bezoek aflegt.

Ook bij vrijwilligerswerk kijken we naar wat er wel kan in plaats van wat er niet kan.

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen