Vrijwilligers op de planken.

Wil van Fief 24-01-2023
14 keer bekeken 0 reacties

Er zijn natuurlijk plenty mogelijkheden om je tijd na je pensioen in te vullen. Je kunt je helemaal gaan uitleven op je hobby's het achterstallig onderhoud in huis eindelijk eens aanpakken of... Je meldt je aan als vrijwilligers bij de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen!

Daar werken ze sinds een aantal jaren, toen het voortbestaan werd bedreigd door bezuinigingen, met een heleboel vrijwilligers in alle mogelijke functies.

Ikzelf werk er al weer een aantal jaren; meestal achter de bar omdat ik dat het leukst vind. Heerlijk om bij een uitverkochte zaal in de pauze zo snel mogelijk iedereen van een drankje proberen te voorzien.

Maar er zijn meer mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een dienst als publieksbegeleider. De naam zegt het al: je wijst de mensen de weg en begeleidt hen naar hun plek in de zaal. Je kunt ook in de garderobe staan. Dat is ook leuk want dan hoor je vaak als eerste wat de mensen van een voorstelling vonden. Verder kun je bijvoorbeeld de kaarten controleren bij de ingang.

Maar wat je ook doet: je inzet wordt hogelijk gewaardeerd. Het is echt een hele fijne omgeving om te werken. Met zijn allen streven we ernaar om de bezoekers "de avond van hun leven" te bezorgen. En daardoor ontstaat er ook een hechte samenwerking en een goede sfeer onderling.

En een leuke bijkomstigheid: per dienst spaar je euro's op je "Stadscrewbon‚"die je kunt verzilveren voor een toegangskaart voor een voorstelling.

Daarnaast organiseert de Stads voor haar vrijwilligers regelmatig "een crewmeeting" die leuk en leerzaam zijn. Afgelopen zomer was dit bijvoorbeeld een golfclinic (zie foto.) Ook geeft ze trainingen voor nieuwkomers. Denk bijvoorbeeld aan het leren tappen van een biertje, hoe met de kassa om te gaan etc.

Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje eens op de site van de Stadsgehoorzaal!

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen