De Zonnebloem Schiedam

Gerda van De Zonnebloem 12-01-2023
28 keer bekeken 0 reacties

Met ca 400 gasten en 50 vrijwilligers heeft de afdeling Schiedam de handen aardig vol, zeker gezien het grote aantal activiteiten die jaarlijks worden georganiseerd.

De plannen voor 2023 zijn inmiddels bekend en opnieuw is er sprake van een goed gevulde agenda. We kunnen onze gasten een mooi programma aanbieden met voldoende afwisseling . Het varieert van reisjes met de bus, etentjes op diverse locaties zowel met een grote groep in een bus maar ook bijvoorbeeld één vrijwilliger samen met 3 gasten.

Buiten de uitstapjes van de bezoek vrijwilliger met zijn of haar vaste gast, is er heel vaak iets te doen. Met gepaste trots kunnen we zeggen daarin uniek te zijn. Er is een prima sfeer in ons team. Het is belangrijk voor de sfeer om elkaar goed te leren kennen.

Zo hebben we bv de groepsapp 'ladys-Night' (ja alleen voor de dames) een film en daarvoor samen eten. Dikke pret. In januari hebben we een nieuwjaar receptie voor alle vrijwilligers en partners. Zo worden partners regelmatig ook vrijwilliger! Ook spontane ideeën worden voorgesteld en door geappt. Sluit maar aan hoe meer zielen hoe meer pret.

Voor de scootmobiel gasten wordt er bij goed weer een tochtje met begeleiding geregeld zodat we de gasten in optocht veilig door het verkeer kunnen begeleiden. Voor de bijscholing worden cursussen gegeven in bv rijden met een rolstoel. Lijkt gemakkelijker dan het is. Een cursus EHBO is eveneens een terugkomende activiteit voor ons team.

Als bovenstaand je aanspreekt : meld je aan!

Ook als gast ben je welkom bij ons, als je in Schiedam woont ( ja dat moet wel voor Zonnebloem Schiedam) en voor de eerste keer je meld, dan wordt er een kennismaking gesprekje op de agenda gezet.

Voorop staat het plezier van zowel de gast en zeker ook van de vrijwilligers, want zonder plezier staat alles stil. En als je als vrijwilliger er plezier in hebt, hou je het langer vol.

En als laatste wil ik meegeven: Bij de Zonnebloem is er meer mogelijk dan je denkt.

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen