Vrijwilligers bedankt!

Sonja van Fief 07-12-2022
19 keer bekeken 0 reacties

7 december is de nationale dag van de vrijwilliger! Als je vrijwilligerswerk doet, word je op die dag in het zonnetje gezet door de gemeente voor al dat geweldige werk wat je doet. Als je (nog) geen vrijwilligerswerk doet, is het interessant om te weten wat de voordelen zijn van vrijwilligerswerk.

Waarom zou je vrijwilligerswerk willen doen?

Een belangrijk voordeel is dat vrijwilligerswerk zorgt voor een geluksgevoel. Dit is uit een onderzoek gebleken: van mensen die vrijwilligerswerk doen, gaven meer mensen hun geluk het cijfer zeven of hoger dan de mensen die geen vrijwilligerswerk doen. Naast het geluksgevoel, zorgt het vrijwilligerswerk ook voor meer sociale contacten. Je ontmoet andere vrijwilligers en ontmoet mensen die door jouw vrijwilligerswerk geholpen zijn.

Daarnaast kun je nieuwe dingen leren door het doen van vrijwilligerswerk. Misschien ben je niet gewend om met een computer om te gaan? Dan kan iemand binnen het vrijwilligerswerk je dit uitleggen. Of misschien ontdek je dat je een ster bent in organiseren, in het bieden van begeleiding, of dat je heel goed bent in luisteren. Verder ben je actief bezig, waardoor vrijwilligerswerk voldoening geeft. Als laatste is vrijwilligerswerk heel leuk om te doen!

Als je vragen hebt of gewoon meer wil weten over vrijwilligerswerk, neem dan een kijkje op de website van KLiK!

Een fijne dag van de vrijwilliger toegewenst!

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen