Samen leuke dingen doen

Marjo van de Zonnebloem 24-11-2022
19 keer bekeken 0 reacties

De Zonnebloem wil, met hulp van heel veel vrijwilligers, het welzijn bevorderen van mensen die langdurig ziek zijn of een lichamelijk beperking hebben, vooral diegenen onder hen die dreigen te vereenzamen. We willen mensen vooral gezelschap en gezelligheid bieden, de mogelijkheid er even uit te zijn, de ‘kers op de taart’.

Iedereen heeft behoefte aan gezelschap. Aan lekker bijkletsen of samen iets leuks doen. Maar wie een lichamelijke beperking heeft, is misschien vaker alleen dan hij of zij zou willen. De vrijwilligers van de Zonnebloem komen langs aan huis, voor een praatje, samen iets doen of gaan samen op pad. Een drankje op een terras, een wandeling door het park, naar een museum, een concert of samen even winkelen. Deelnemers kunnen natuurlijk ook onderling afspreken, eventueel met hulp van de Zonnebloem.

We helpen met regelen van vervoer en begeleiding, aangepast zodat iedereen lekker kan genieten. Momenten waar deelnemers en vrijwilligers naar uit kunnen kijken en mooie herinneringen aan hebben.

Helpen als vrijwilliger
Kun je je op allerlei manieren inzetten: dagjes uit organiseren, mensen thuis opzoeken of samen eropuit, of op de achtergrond dingen regelen.

Helpen bij groepsactiviteiten
Naast het huisbezoek organiseren de 3 afdelingen ook allerlei uitjes en activiteiten. Bijvoorbeeld met elkaar naar een dierenpark, een museum of een andere bezienswaardigheid, strandrups, op pad met scootmobiel en bijeenkomsten waar ontmoeting en samen iets leuks doen centraal staat zoals creatieve middagen, soos, bingo.

Helpen als bestuurslid of expert
Heb je vanuit je beroep of achtergrond specifieke kennis of vaardigheden die van pas kan komen bij het reilen en zeilen van een afdeling? Bij de Zonnebloem kun je leuk bestuurswerk doen, je bezighouden met de PR van een afdeling, sponsoring, deskundigheidsbevordering , nieuwe activiteiten, digitalisering enzovoort. Jouw kennis, kunde en enthousiasme is van belang om deelnemers een leuke ervaring te bezorgen.

Kortom er is altijd wat te doen bij de Zonnebloem!

In Schiedam, Vlaardingen en Maassluis zijn actieve Zonnebloem afdelingen. Zo kan iedereen ook in de eigen buurt meedoen. We maken gebruik van elkaars successen en grotere activiteiten organiseren we samen. Wil je deelnemer of vrijwilliger worden bij de Zonnebloem? Neem contact op met een afdeling bij jou in de buurt en ontdek de mogelijkheden.

 

Maassluis Debby van Veen debby_van_veen@hotmail.com

Schiedam Gerda Goudswaard 010-4712501 gcgoudswaard@gmail.com

Vlaardingen Angeline Verburg 010-4354898 angelineverburg@hetnet.nl

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen