Pensioen en dan?

Tanja van Fief 06-04-2022
13 keer bekeken 0 reacties

Na je 65e nog werken, sommige mensen kunnen niet wachten tot ze "de" leeftijd bereikt hebben. Andere vinden het een eng idee om niet meer te hoeven werken.

Marja heeft doorgewerkt tot haar 72e jaar met heel veel plezier. Geen 40 uur meer, maar parttime. Bij haar baas waar ze al 40 jaar voor werkte. Ze vond de regelmaat heel fijn, gewoon je bed uit en naar je werk, fijn contact met collega's en het gevoel nuttig te zijn.

Nu is ze sinds een jaar gestopt. Langzaam gaat het wennen, soms mist ze het en vaak vind ze het heerlijk om thuis te zijn.

Marja heeft nu meer tijd voor vrijwilligerswerk. Zo is ze taalcoach voor anderstaligen in bibliotheek De Plataan. Ze helpt daar in het taalcafĂ© en is een taalmaatje. Erg leuk om te doen.

We proberen zoveel mogelijk op de actualiteit in te springen. Zoals bijvoorbeeld met de verkiezingen voor de gemeenteraad. Dan worden de lijsttrekkers uitgenodigd om langs te komen en te praten over hun partij. Heel leerzaam voor de cursisten en zeker ook voor mij, ik leer veel van de verhalen van de anderstaligen.

Tijdens de Corona pandemie werd er online les gegeven. Marja vond het echt bijzonder om via Zoom gewoon de mensen te kunnen zien.

En iets heel anders... Op woensdagmiddag draait ze een kantinedienst bij VFC, tijdens de training van de kleinste jongens en meisjes. En op zaterdagochtend gezellig in de keuken achter de patat pan.

Marja heeft de tijd wel gevuldsmiley

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen