Nationale Vrijwilligersdag

Anja van Fief 07-12-2021
17 keer bekeken 0 reacties

Waar zouden wij zijn zonder vrijwilligers? In ieder geval zou niet alles zo op rolletjes lopen, schat ik zo in.

Daarom is is er een Nationale Vrijwilligersdag uitgeroepen, waar aandacht wordt gevraagd voor de vele vrijwilligers die zich onbetaald inzetten voor andere mensen of goede doelen.

Jaarlijks worden er uit 44 landelijke initiatieven, 271 lokale projecten en 109 vrijwilligers voor een prijs voorgedragen. Met deze prijzen zet het ministerie van VWS inspirerende voorbeelden in het zonnetje én spreken zij hun waardering uit voor al die vrijwilligers die zoveel mogelijk maken.

Ook organisaties en instellingen laten zich niet onbetuigd, o.a. met een presentje, een feest, een uitstapje, of een kaartje met een compliment.

Voor de vrijwilligers in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis wordt een "Bedankt-campagne" gehouden. Iedere vrijwilliger mocht een geschenkje uit de website kiezen voor al het mooie werk dat zij verrichten.

Wat dacht je, bijna de helft van onze bevolking boven de 15 jaar doet 1x per jaar vrijwilligerswerk. En gemiddeld besteed men er 2 à 4 uur per week aan.

De trouwste vrijwilligers zijn de senioren, 80% geeft aan dat ze ook volgend jaar nog hun vrijwilligerswerk willen blijven doen. Naast de sociale contacten is een zinvolle tijdsbesteding voor hen het belangrijkste motief om vrijwilligerswerk te (blijven) doen.  (bron vrijwilligerswerk.nl)

Dat kan ik zelf ook beamen. Juist het gevoel dat je een zinvolle bijdrage kan leveren in de samenleving. Dat je betrokken blijft. Daarnaast is het leuk om weer nieuwe uitdagingen aan te gaan. Het houdt je fris en bij de les. Vooral als jouw ervaringen en kwaliteiten worden aangesproken. Voor mij vallen al deze dingen als vrijwilliger bij de redactie van Fief samen.

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk, ga dan eens bij jezelf te rade waar jij je het prettigst bij voelt en waar jij in uitblinkt. De organisatie Klik vrijwilligers‚ kan je ondersteunen bij het zoeken.

Veel plezier in je zoektocht!

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen