Heerlijk, weer een hond!

Tanja van Fief 11-06-2021
25 keer bekeken 0 reacties

Zelf hebben we al jaren hondjes. Ik zou niet zonder willen! Maar wat je als je ouder wordt? Wil je dan nog aan een nieuw hondje beginnen? Kun je niet af en toe een hondje ''lenen'' om te knuffelen? Zo kwam ik bij Stichting Oopoeh.

Stichting OOPOEH - Opa's en Oma's Passen Op Een Huisdier - is ruim 9 jaar geleden in het leven geroepen vanuit de wens om honden en ouderen meer van elkaars gezelschap te laten genieten. Baasjes zoeken vaak een vertrouwde oppas voor hun hond. "Je wil graag de gezelligheid van een dier, maar niet de continue zorg". Koppel die twee aan elkaar en iedereen is blij! Een prachtig initiatief dat nu al ruim 9 jaar zeer succesvol is.

Een oppashond is niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor meer beweging, een frisse neus en sociale contacten. Met een hondje aan je zijde heb je binnen no time een leuk gesprekje op straat en leer je andere hondenbezitters kennen.

OOPOEH Hans: ''Nadat ik met pensioen ging, had ik best een hond kunnen nemen. Ik heb het niet gedaan. Een hond moet drie keer per dag uit en ik moet eerlijk zeggen dat ik wandelen vooral leuk vind als het droog is. Daarom passen Elvis en ik ook zo goed bij elkaar. Hij is, net als ik, een mooi weer wandelaar. Als het regent, wil hij bij de eerste hoek van de straat terug naar huis.'' 

Hondenbaasjes gezocht!

55-plussers die graag af en toe op een hond willen passen kunnen zich vrijblijvend aanmelden bij de stichting om samen op zoek te gaan naar een geschikte hond in de regio gemeente Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.
Maar ook hondenbaasjes die op zoek zijn naar een lieve oppas zijn van harte welkom. Voor baasjes zijn er kosten verbonden aan het lidmaatschap.

Zo heb je toch een beetje een hondje te leen wink

 

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen