Fietsmaatjes

Sonja van Fief 26-08-2020
13 keer bekeken 0 reacties

Wordt je blij van een fietstochtje door de stad of de natuur maar lukt het zelf (fietsen) niet meer? Dan is Fietsmaatjes de oplossing om weer met de fiets op pad te kunnen gaan.

Samen met een vrijwilliger maak je mooie tochtjes en heb je lol. Of je nu dwars door het centrum van de stad wilt fietsen of door de prachtige natuur. Deze tochtjes worden gemaakt met een duofiets met elektrische trapondersteuning. De fietsmaatjes letten goed op en zorgen voor je veiligheid. De vrijwilligers fietsen eke dag van de week. Een tocht duurt gemiddeld 2 uur.

Hieronder een interview met fietsmaatje Lisette en één van de gasten, Annie:

Hoe ging de aanmelding?

Annie: Mijn buurman nam mij en een ander mee voor een proefrit als gast op de duofiets. We waren gelijk enthousiast.

Lisette: Ik fiets graag en door enthousiasme van Annie heb ik mij aangemeld als fietsmaatje.

Wat is er zo leuk aan het duofietsen?

Annie: Het is heerlijk om buiten te zijn of het nu goed weer is of niet. Je kan gezellig praten en we hebben heel veel lol samen.

Lisette: Het is een zinvolle bezigheid, waarbij ik geniet van onze gasten en het buiten zijn.

Fiets je altijd met dezelfde persoon?

Annie: Nee, op maandag altijd met Lisette. Op andere dagen met andere fietsmaatjes, dat is wel zo leuk.

Lisette: Je kan zelf uitkiezen op welke dag je fietst, de roostermaker deelt de ritten in.

Zijn er wel eens problemen om te kunnen fietsen?

Annie: Ja als ik een dagje wil fietsen bijvoorbeeld naar Delft. Dat geeft problemen met de Thuiszorg (persoonlijke verzorging) die moeten dan vroeger komen. Maar meestal gaat het wel lukken als ik het lang van te voren weet.

Lisette: Als ik niet kan fietsen, wordt er altijd een oplossing voor de gasten gezocht.

Wat zijn de voordelen?

Annie: Ik kon zelf niet meer fietsen. Het lopen met de rollator gaat sinds ik fiets stukken beter. Ik kom weer op plekjes waar ik jaren niet meer was geweest. Ik ben zelfs naar mijn oude woonplaats Delft geweest.

Lisette: Ik ben zelf buiten en kan samen genieten van in beweging zijn en gezellig contact. Je kan zoveel voor de ander betekenen. Ik zou zeggen, sluit je aan bij FMS. Je kunt ondersteuning geven aan onze gasten, die dit zeer waarderen.

Fiets je mee?

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen