Wandelgroep Nieuwland

Petra van Fief 29-03-2024
33 keer bekeken 0 reacties

Rust roest! Maar is dat ook zo? Om dat uit te zoeken ging ik op bezoek bij de dames van de wandelgroep in Schiedam Nieuwland.

We lezen steeds vaker dat bewegen goed is voor iedereen. Hoevéél je beweegt maakt niet uit, áls je maar iets doet wat bij je past. Zelf heb ik echt een hekel aan sporten, nog nooit een sportschool bezocht. Maar fietsen en zwemmen past wel bij mij.

Dus heb ik op een druilerige vrijdagochtend mijn stoute schoenen aangetrokken. Ik ben op koffiebezoek gegaan bij huiskamer Het Puttertje” om de dames, die net terug kwamen van hun wandeling, te vragen naar waarom zij 3x in de week wandelen:

Een dame van 75 staat iedere dag voor de buis bij Nederland in beweging, maar ja de tv geeft geen antwoord en samen in eigen tempo is gezelliger.

Diana van 70 houdt NIET van bewegen😬Ze wordt er moe van en bij thuiskomst gaat ze slapen. Toch loopt ze 2x  per week onder ‘lichte dwang’ mee want de dames wachten op haar en na afloop samen kletsen( NOOIT roddelen ) bij de warmte van de gaskachel is erg gezellig.

De 2 andere dames zijn gepensioneerd en missen een vorm van structuur en regelmaat en ze houden erg van bewegen op een laagdrempelige manier (het zijn wel de 2 snelste lopers die ook de verste routes nemen).foot-in-mouth,

Riet Putters zelf 83 jaar, is al 16 jaar gastvrouw in het Puttertje, de huiskamer die werd vernoemd naar haar man. En waar ook twee keer in de week een spelletjes middag gehouden wordt.

Na een gezellige ochtend zijn we tot de conclusie gekomen dat “bewegen EN sociaal ontmoeten” hand in hand gaan. Wijkbewoonster Nihal is deze groep ooit begonnen. Er komen wel vragen voor een mannen wandelgroep maar die is er (nog)niet.

Loop je ook eens gezellig mee? Het moet niet, het mag!

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen