De Vlaardingse Boei

Andrea van Fief 19-03-2024
52 keer bekeken 0 reacties

Vandaag ben ik op bezoek bij de Vlaardingse Boei, een inloophuis aan de Hoogstraat voor mensen die te maken hebben (gehad) met kanker. Een veilige plek waar lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten zonder dat je iets hoeft uit te leggen. Je wordt hier zonder woorden begrepen.

Een fijne plek waar gezelligheid de boventoon voert, veel gelachen wordt en waar vriendschappen worden gesloten. Ook direct betrokkenen zoals partners of mantelzorgers zijn welkom.

De drijvende kracht van de Vlaardingse Boei wordt gevormd door de vrijwilligers die bijna dagelijks actief aanwezig zijn. Zij bedenken activiteiten en doen daarvoor ook de nodige voorbereidingen, Gonnie Seen, voorheen wijkverpleegkundige, is de coördinator. De Vlaardingse Boei is zo’n 7 jaar geleden gestart en is destijds mogelijk gemaakt door een grote donatie van de Stichting Gedreven4Suc6, vrijwilligers die zich inzetten voor de gevolgen van kanker.

Elke donderdag wordt er met z’n allen een uur gewandeld. Er gaat een coach mee die zorgt voor extra oefeningetjes onderweg. Na afloop wordt een kopje koffie of thee gedronken. Eens per maand is er een Voetreflex Plus therapeut in huis voor een ontspannende voetbehandeling.

In de Vlaardingse Boei worden allerlei activiteiten georganiseerd zoals sieraden maken, schilderen, diamond painting of een legpuzzel maken. Binnenkort is er bij voorbeeld een high tea waarbij iedereen iets lekkers meeneemt, Niks moet….veel kàn.

Aan de wand hangen prachtige tekeningen en aquarellen. Op de valreep kan ik het niet laten een zelfgemaakte hanger te kopen. Prachtig! De opbrengst gaat 100% naar het inloophuis.

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen