Hallo wereld!

Cora van Fief 09-01-2024
28 keer bekeken 0 reacties

Jarenlang heb ik door verschillende omstandigheden eenzaamheid gekend. Dat is heel wat anders dan je weleens alleen voelen. Jammer genoeg worden die twee nog weleens door elkaar gehaald. Nee, echte eenzaamheid gaat veel verder dan dat en is heel naar om mee te maken.

Een paar jaar geleden begonnen mijn omstandigheden langzaam aan wat te verbeteren en ondernam ik bewust actie om mijn wereld te vergroten.

Zo trok ik de stoute schoenen aan en ben alleen naar een theatervoorstelling gegaan. Ik vond het best spannend maar tegelijkertijd ook heel stoer van mezelf. Hoe leuk was het dat ik gelijk gezellig contact had met de mensen die naast me zaten! Met een heel speciaal gevoel ging ik die avond naar huis en besloot vaker dit soort dingen te gaan doen.

Er worden bijvoorbeeld erg leuke workshops of interessante lezingen georganiseerd en zo kom ik iedere keer weer andere mensen tegen.

Eén van de beste beslissingen die ik heb kunnen maken is om me bij een popkoor aan te melden. Inmiddels zing ik er alweer een paar jaar. Samen zingen is heerlijk; is goed voor lijf en geest maar nog belangrijker: er zijn een aantal hele warme vriendschappen door ontstaan.

Niet lang geleden ben ik ook naar een avond voor singles geweest. Het doel was om mensen die anders in het weekend vaak alleen thuis zitten met een buffet en een avondvullend programma een gezellige zaterdagavond te bezorgen. Dat was zeer geslaagd, ik heb er zelfs een paar leuke contacten aan overgehouden.

En dan Fief natuurlijk! Ruim een jaar ben ik nu redacteur en wat een leuk team van gezellige redacteuren hebben we! Ook weer een stap waar ik geen spijt van heb!

Voor het nieuwe jaar heb ik alweer wat leuke dingen op het programma staan.

Dus ik zeg: hallo wereld! Wat heerlijk dat je voor mij nu zoveel groter geworden bent dan je was! 

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen