Wat is geluk?

Petra van Fief 20-09-2023
13 keer bekeken 0 reacties

Volgens Wikipedia is geluk tevreden zijn of genoegen nemen met een situatie. Voor de een is het de zon die schijnt of voor een ander een kop cappuccino drinken op je balkon. Het is dus eigenlijk voor iedereen anders. Het geeft in ieder geval een fijn gevoel.

Veel mensen zijn of voelen zich alleen en dat is vaak onzichtbaar voor de buitenwereld.

We zien bij het wijcentrum regelmatig dat mensen voor het eerst alleen komen en dat ze een volgende keer een buurman of vriendin meenemen. Ze hebben dan verteld dat het zo gezellig is.

Al jaren ben ik vrijwilligster bij wijkcentrum Dreesplein in Schiedam. Samen met de evenementen groep organiseren wij voor de mensen leuke, verschillende activiteiten. En op zondag 1 oktober is dat een jawel, Geluksbingo!

Het prijzen winnen staat niet op de 1e plaats, maar het samenzijn. Wie aanwezig is vraagt al, terwijl de bingo niet eens is afgelopen, wanneer de volgende weer is.

Deze Geluksbingo doe je niet alleen voor de bezoekers, maar zeker ook voor ons, de vrijwilligers. Wij worden daar ook blij van en het geeft ons kracht om door te gaan, ook al is er steeds minder hulp.

Je bent van harte welkom om langs te komen en meespelen is niet verplicht. Wij serveren altijd gratis een lekker hapje en drankje. Vrije toegang en de speelkaarten zijn € 1,50 per stuk.

Eén ding is zeker: GELUK ZIT VAAK AL IN KLEINE DINGEN!

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen