Wijkcentrum De Brug

Petty van Fief 05-09-2023
13 keer bekeken 0 reacties

In Nederland staan er in elke stad of dorp wel één, of in een grote stad meerdere ontmoetingsplekken voor bewoners uit een wijk. Schiedam had vier grote centra, maar helaas moest in 2017 het wijkcentrum in Noord 'De Blauwe Brug' gesloopt worden en uiteraard weer vervangen.

Uitkomst bracht het door Seniorenwelzijn verlaten onderkomen in de Heijermans-flat. Een groep wijkbewoners waaronder Wim de Vries en Lia de Valk en een aantal enthousiaste vrijwilligers, hebben met financiële hulp van verschillende instanties alle ruimtes overgenomen. Na een gehouden enquête onder de wijkbewoners, heeft het wijkcentrum de naam 'De Brug'  gekregen. Daar heb ik met Wim en Lia onder het genot van een kopje koffie een gesprekje gehad.

Natuurlijk kreeg ik een kleine rondleiding, te beginnen bij de recreatiezaal. Wim deed de deur daarvan open en... verbaasde gezichten keken ons aan want de bingo was in volle gang. Toen ik vroeg of er ook leuke prijzen zijn, werden die meteen gepakt en in de lucht gehouden. Ik hoefde niet te vragen of ze het naar hun zin hadden, dat was zo. Maar ze wilden wel graag verder bingoën!

Dus liepen we verder het gebouw in. Er zijn verschillende vergaderzalen, grote en kleine. En uiteraard een bestuurskamer waar door bestuursleden en medewerkers, die allemaal vrijwilligers zijn, wordt vergaderd.

Lia vertelde dat er regelmatig gezamenlijk wordt gekookt en de keuken bleek dan ook bijzonder professioneel. Alles zag er pico bello uit en er schijnen heerlijke gerechten te worden bereid!

Het wijkcentrum heeft een vrije inloopruimte en is alle werkdagen geopend. Iedereen is welkom.

Er zijn tal van activiteiten o.a. biljarten, bridgen, yoga, country-dansen, workshops en nog veel meer. Wim en Lia zijn nu al weer bijna 10 jaar actief in Wijkcentrum De Brug en hun hartenwens is én blijft: méér vrijwilligers!

Al met al hebben de wijkbewoners toch erg geboft met 'De Brug'!

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen