Prettig Wonen in Vlaardingen

Petty van Fief 25-01-2023
15 keer bekeken 0 reacties

Vorige week ging ik op de koffie in een gezellige woning aan de Zwaluwenlaan Even, om kennis te maken met Prettig Wonen.

Op de eerste etage van dit 14-verdiepingen hoge flatgebouw werd ik welkom geheten door Angeniek die met een aantal vrijwilligers deze ontmoetingsplek runt.

Ik hoorde de dames al toen ik naar de huiskamer liep want ja, die voeren meestal wel de boventoon! Een kopje koffie werd voor me ingeschonken en even later kwam Val, een bestuurslid, naast me zitten. Hij vertelde dat er binnenkort weer een overleg is om te kijken of Prettig Wonen definitief kan blijven. Uiteraard komen de financiën dan weer om de hoek kijken.

Ook Arnold schoof even aan en bleek eveneens een harde werker voor Prettig Wonen te zijn. Hij doet erg veel en houdt voor zowel de bewonersvereniging als voor Prettig Wonen "de portemonnee" in de gaten!

Maar wat is Prettig Wonen nu eigenlijk?

Vanuit de Huurdersraad, Waterweg Wonen, Gemeente en maatschappelijke organisaties is in 2019 een pilot gestart voor Prettig Wonen in de complexen aan de Fazantlaan, Zwaluwenlaan Oneven en de Zwaluwenlaan Even. In elke flat is door de woningcorporatie een woning beschikbaar gesteld om te gebruiken als  ontmoetingscentrum. Hier biedt Prettig Wonen ondersteuning en activiteiten aan. Dit om het dagelijkse leven van bewoners makkelijker en prettiger te maken.

Na 4 jaar kan geconstateerd worden dat dit zeker is geslaagd. Dagelijks is er wel iets te doen aan de Zwaluwenlaan Even. Elke maand wordt er door 2 vrijwilligers een warme maaltijd bereid die dan met elkaar gegeten kan worden in de woning of worden bezorgd. Aan de activiteiten doen per week ongeveer een 40 tal bewoners mee en zeker de koffie-uurtjes worden druk bezocht.

Kortom‚ voor de bewoners is er heel goede zorg, moge dat maar zo blijven!

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen