De balkontuin...

Andrea van Fief 08-05-2024
77 keer bekeken 0 reacties

Niet iedereen heeft de ruimte of groene vingers. Maar iedereen kan wel ont-stressen door groen. Heb je een balkon(netje)? Dat is al genoeg. Kom mee in de wondere wereld van de balkontuin…

Al bladerend door een glossy tijdschrift met al even glossy tuinen kom ik meestal al snel tot de ontdekking dat zo’n mooie tuin vooral en alleen is weggelegd voor mensen met een park rond hun huis. Ja, zo kan ik het ook, denk ik dan. Totdat ik bij een collega op bezoek ging en ik steil achterover sloeg van een prachtige tuin….op haar balkon!

Gezeten op een vintage rieten stoel (kringloopwinkel) tussen de violen en Afrikaanse lelies waande ik me in Italië. Mijn gastvrouw moest toegeven dat haar tuintje in deze meimaand wel op z’n mooist was. Maar toch!

Net nadat ik qua tuinieren maar besloot de schoffel aan de wilgen te hangen, verklapte ze mij haar “geheim”. En, nee, je hebt helemaal geen groene vingers nodig. Gewoon een beetje het internet afstruinen, kijk bijvoorbeeld op Pinterest en dan maar starten. Wel is er veel liefde en tijd nodig. Maar door toewijding ga je van je eigen buitenplaatsje houden.

Begin eens met bakken viooltjes of andere perkplantjes aan je balkon te hangen. Je kunt kiezen voor een kleurenschema of juist voor alles vrolijk door elkaar. Kweek je eigen verse keukenkruiden!

Na IJsheiligen -15 mei- kunnen plantjes veilig en vorstvrij naar buiten. Controleer elke dag of je plantjes water nodig hebben en geef ze geregeld extra plantenvoeding.

Rekening houdend met schaduw en zon kun je potten met kleine boompjes plaatsen, probeer wat het beste aanslaat. Rieten stoeltjes en bamboe schermen zorgen voor een relaxte en natuurlijke uitstraling.

Inspiratie nodig, klik op balkontuin En stuur Fief gerust een foto van jouw Paradise on the balcony…

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen