Koekeloeren

Tanja van Fief 28-02-2024
31 keer bekeken 0 reacties

Heb je het al voorbij zien komen? Je kunt weer in nestjes koekeloeren. Daarmee kom je echt in de lente sferen. Of ga op pad om vogels te bekijken. Wij zijn fan!

Van de week hoorde ik op televisie weer zulke enthousiast verhalen over “beleef de lente” van de Vogelbescherming.

Ze spraken met zoveel passie over de vogelpaartjes die je dagelijks kunt volgen als een soort realitysoap. Liefde, geboorte maar ook ruzies komen voorbij. Ik ben gelijk gaan kijken.

Het eerste ei van Beleef de lente is gelegd! Vanaf 25 februari is de eerste camera van de vogelbescherming weer aan. En kan iedereen de spectaculaire beelden van de vogels weer live bekijken.

Je kunt je via de website gratis abonneren op de nieuwsbrief en dag en nacht het leven van de vogels volgen.

Wordt je ook blij van vogels in je tuin of op het balkon? Doe dan de postcode vogelcheck en hoor welke vogels er bij jouw in de buurt zijn. Als je hebt aangemeld ontvang je tips over hoe je ze extra kunt verzorgen. En wie weet wordt jouw tuin of balkon een vogelparadijs!

Ga je liever zelf op pad om vogels te spotten? Dan is het misschien een leuk idee om mee te gaan op vogel excursie. Samen met een gids op pad in Midden Delfland.

De Vogelwerkgroep Midden-Delfland en Agrarische Natuurvereniging Vockestaert organiseren een beperkt aantal excursies die starten  in alle vroegte starten in het Kraaiennest. Dan zijn de vogels het meest actief.  

De eerste excursie start eind maart. Kijk voor meer informatie op hun website.

Veel vogelplezier!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen