Maassluis is mooi!

Cora van Fief 23-02-2024
55 keer bekeken 0 reacties

Bij sommigen zal bij deze titel gelijk een belletje gaan rinkelen maar voor wie het niets zegt: ‘Maassluis is mooi’ is de naam van een bijzonder leuke Facebookpagina die opgezet is door Moon van Katwijk en haar partner Jolande.

Simone ken ik nog vanuit 1979 toen ik als jong meisje vaker met mijn zus mee mocht als zij naar karateles ging. Simone heb ik daarna nooit meer gezien… Totdat ik de site ‘Maassluis is mooi’ op Facebook tegenkwam! Ik zag er de mooiste foto’s en filmpjes voorbij komen van plekken waarvan ik het bestaan niet wist. En details op straat en aan gevels die me nooit eerder waren opgevallen.

Ik ontdekte hierdoor pas hóe mooi Maassluis eigenlijk is!!

We hebben een prachtige haven met een geschiedenis die tot een aantal eeuwen terug gaat; de Groote Kerk die duidelijk op de achtergrond aanwezig is en vlieten die uniek zijn en gezellig om langs te wandelen.

In het ‘oude’ deel van Maassluis staan veel panden die bijzonder zijn om te zien en waar vaak een heel verhaal achter verborgen ligt.

Door meerdere mensen worden er foto’s op ‘Maassluis is mooi’ geplaatst. De foto die je bij dit stuk ziet is gemaakt door Klazien Zomer, de zus van Simone. Ook haar ken ik nog uit diezelfde tijd.

Nu de lente eraan komt, heb ik me voorgenomen meer te gaan wandelen; de wind en regen van de afgelopen tijd hielden me vaak tegen om de deur uit te gaan. Ik ben van plan vaker eens op zoek te gaan naar plekken die op de foto’s te zien zijn. Zo heb ik een doel om naartoe te lopen en ben tegelijkertijd lekker sportief bezig!

Mijn tip voor jou is dus: kijk ook eens op deze Facebookpagina, het is echt de moeite waard! En wie weet kom ik je hier of daar een keer tegen!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen