Happy stones

Petra van Fief 14-02-2024
36 keer bekeken 0 reacties

Wat een vrolijke titel, blije stenen. Heb je ze wel eens ergens zien liggen ergens en dacht je toen ook “wat is dit dan?”

De creatieve geesten onder ons hebben deze nieuwe hobby ontdekt, namelijk het maken van Happy stones 😀Men zegt dat het fenomeen uit de VS komt.

Kleurrijk en vrolijk versierde steentjes die dan verstopt worden of in de natuur neergelegd op een bankje zodat iemand anders ze kan vinden.

Zelf heb ik er ook een paar gevonden in het Kralingse bos verstopt in de holte van een boom of in hoek van Holland bij de viskraam. Altijd nam ik ze mee naar huis. Ik gaf mijn ogen goed de kost.

Er zijn ook ruilhuisjes. Je neemt een blije steen mee en legt een andere steen neer. Ik doe dit bij ons favoriete eetzaakje in Boskoop.

Je kunt dus twee dingen doen, de steen meenemen en houden. Of de steen verder laten zwerven door op een andere plek achter te laten voor een nieuwe vinder.

Het doel is om een lach op het gezicht van de vinder te toveren! 

Er zijn op Facebook  verschillende happy stones pagina’s te vinden. Op de achterkant van de steen staat altijd de postcode en initialen van de maker. Bijvoorbeeld 7603HSA keitof.  Dan komt de maker uit Almelo. Als je dan de foto van de steen die je gevonden hebt plaatst, kan de maker zien dat zijn steen is gevonden en waar. Het blijven toch hun kindjes 😀

Veel plezier met zoeken ( blijf wel op het verkeer letten). En denk je “ ik ga zelf aan de slag” loop dan eens een hobby winkel binnen.

En dan neerleggen op leuke maar wel zichtbare plaatsen. Laten we ze delen!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen