Tuinmanieren

Ruud van Fief 09-02-2024
39 keer bekeken 0 reacties

Ons februari thema is binnen en buiten. En voor buiten is er ook in februari genoeg te doen in de tuin, aldus Jurgen Smit, al 35 jaar tuinontwerper en hovenier.

Zelf ben ik meer van in de tuin zitten met een wijntje, maar mijn echtgenote is een enthousiaste tuinierster, die zelf de appelboom snoeit en de tuin onderhoudt. Op zoek naar wat planteninformatie kwamen we een half jaar geleden op het YouTube kanaal tuinmanieren van Jurgen Smit en Caroline Meyer. Sinds die tijd volgen we hun leuke kanaal.

Wie zijn Jurgen en Caroline?

Jurgen Smit is al meer dan 35 jaar tuinontwerper en hovenier. hij heeft verschillende tuinprogramma’s gemaakt voor commerciële televisiezenders. Hij schreef vier tuinboeken en heel veel tuinartikelen. Daarnaast ontwierp en maakte hij honderden tuinen in de afgelopen jaren. Jurgens’ bloed is groen.
Caroline Meyer is filmmaker, historicus, alleskunner, ze houdt van haar auto, alle honden en niet van struiken met prikkels.

Hoe is Tuinmanieren ontstaan?

Bij één van die televisieprogramma’s werkten we samen. Tijdens die periode ontstond een gezonde en stevige aversie tegen de gesponsorde televisieprogramma’s (ja, sorry). Dáárom besloten we zelf tuinvideo’s te maken. Tuinvideo’s die kort maar krachtig en écht handige, makkelijke, informatieve en beeldende informatie geven over jouw tuin. En Jurgen vindt dat er iedere maand wel wat te doen is in de tuin. De video hieronder laat je zien wat je in februari in je tuin kunt doen.

Iedereen kan dus tuinieren.

Echt. Iedereen! We leren je je tuin te begrijpen, op een makkelijke hapklare manier. Gewoon antwoord op al je tuinvragen. Je tuinzorgen. Je tuinmysteries. We staan voor organisch tuinieren. Dus geen rotzooi in je tuin, zorg voor een goede gezonde bodem en de planten volgen vanzelf. 

Foto eigendom van @Tuinmanieren

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen